Deze lemon cake is echt een favoriet van mij! Het is namelijk best moeilijk om een lekkere, luchtige en zacht van smaak cake te maken die ook nog eens helemaal vegan is. Was je hier naar op zoek? Dan zit je goed! Deze cake is namelijk super luchtig en smelt op je tong 😉 Voor de liefhebbers van citroensmaak is het al helemaal een aanrader.
Ingrediënten
- 180 gram suiker
- 2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baksoda
- Snufje zout
- 230 ml plantaardige melk (ik gebruik graag soya- of amandelmelk)
- 150 gram plantaardige boter (gesmolten)
- 3 el citroensap
- Citroenrasp naar smaak
- 225 gram bloem
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C
Klop alle ingrediënten behalve de bloem goed door met een garde tot je een luchtig glad geheel krijgt.
Voeg nu beetje bij beetje de bloem toe.
Doe het beslag in een cakevorm en bak deze voor +/- 45 minuten in de oven. De cake is klaar als hij mooi goudbruin aan de buitenkant is en als je een prikker in de cake steekt er niks aan blijft plakken.
Tip: Doe de oven niet tussendoor open, dan heb je de kans dat de cake inzakt!
2 reacties Voeg uw reactie toe