Vegan pepernoten cheesecake

Vegan Sinterklaas Pepernoten Cheesecake

Ja je hoort het goed! Een vegan pepernoten cheesecake. Het heerlijk avondje is al helemaal compleet met deze heerlijke taart. Ik was druk aan het brainstormen over lekkere Sinterklaas receptjes en ging dus even het internet langs. Toen kwam ik een vegan speculoos cheesecake tegen bij veganathome. Ik was meteen verkocht en moest het uitproberen. Dit keer dus weer een recipe try-out. Ik wilde eerst zelf een receptje gaan bedenken, maar het maken van deze cheesecake was het helemaal waard.

Vegan Sinterklaas Pepernoten Cheesecake

En zoals gewoonlijk vertel ik op het eind mijn mening en noteer ik wat kleine aanpassingen waardoor, naar mijn mening, het recept nog beter lukt! Maar bij dit recept zeker geen grote aanpassingen. Het is al een topper!

–> Het originele recept vind je hier

 VERSIE MET KLEINE AANPASSINGEN (HOOFDLETTER+DIK AANGEGEVEN)

Ten eerste gebruikte ik een 24 cm bakvorm ipv 20 cm, omdat ik geen 20 cm vorm heb. Daarom heb ik het recept voor de bodem x1,5 gedaan. Ook als je van een lekkere dikke bodem houdt (like me 🙂 ) zou ik die hoeveelheid aanhouden.

Voor de (dikke) bodem
– 300 g pepernoten, fijngemalen
– 75 GR GESMOLTEN BOTER (Ik heb boter gebruikt ipv kokosolie en heb veel meer toegevoegd. Met de originele hoeveelheid was mijn bodem nog te kruimelig).
– 1 tl kaneel
– Boter / (kokosolie) om in te vetten (ik gebruikte boter)
Voor de vulling
– 650 g Alpro Go On
– 150 ML AMANDELMELK (ik gebruikte amandelmelk, maar kan met alle soorten plantaardige melk)
– 40 g custard poeder
– 1 el maizena
– 75 g suiker
– 1 el citroensap
– 3 el speculoos pasta
– SNUFJE ZOUT EN KANEEL (ik vind het persoonlijk altijd lekker om wat kruiden en zout toe te voegen)

+ Een handje extra pepernoten om te garneren
GESMOLTEN SPECULOOS PASTA (dit kun je er in dunne slierten overheen gieten)

BEREIDINGSWIJZE MET KLEINE AANPASSINGEN (HOOFDLETTERS+DIK AANGEGEVEN)
–> hier vind je het originele recept
Verwarm de oven voor op 150 graden. Verkruimel de pepernoten (of speculaas) in een keukenmachine of blender en mix de gesmolten BOTER (of kokosolie) en kaneel kort mee. Vet het bakblik in en verdeel de verkruimelde pepernoten over de bodem. Druk de kruimels met de bolle kant van een lepel of met een taartschep goed aan, zodat een egale laag ontstaat. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Mix voor de vulling alle ingrediënten goed door elkaar. IK RAAD AAN EERST DE NATTE INGREDIËNTEN IN DE KOM TE DOEN EN DAN BEETJE BIJ BEETJE DE DROGE. Stort de vulling op de taartbodem. GARNEER DE TAART MET PEPERNOTEN (dan worden ze wat zachter tijdens het bakken) en zet in de oven.

De taart heeft ongeveer 70 MINUTEN nodig om gaar te worden (volgens normale recept 40-50 maar ik raad aan wat langer!). De taart is goed als de buitenkant stevig is en het midden nog een beetje wobbly.

Laat de taart goed afkoelen en zet daarna nog een tijdje in de koelkast. Deze taart is het lekkerste als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan. Maar als je niet kunt wachten, is een uur koelen ook voldoende 🙂 (Ik heb een nachtje gewacht).

Vegan Sinterklaas Pepernoten Cheesecake

Wow wat was dit een lekkere cheesecake! Ik vind het zelf ook fijn dat er geen cashewnoten in verwerkt zijn. Ik ben daar meestal niet zo’n fan van en het scheelt ook weer voor de portemonnee ;). Ik was benieuwd of je de soya terug zou proeven, want ook daar ben ik niet zo’n grote fan van. Tot mijn verbazing proefde je dit helemaal niet terug. Dus…. ik ben verkocht. Jij ook?

Laat het heerlijk avondje nu maar komen…

Vegan Sinterklaas Pepernoten Cheesecake

Thanks Annemieke!

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s