Deze lekkere taartjes bestaan uit een koek/taartbodem, een vulling van vanille custard en als topping lekker vers fruit! Een fris zoet gebakje dus 🙂 Ideaal nu het zonnetje zo lekker schijnt, en met Koningsdag voor de deur leuk om te maken.
Ik word zelf helemaal blij van al die vrolijke kleurtjes. Ook niet geheel onbelangrijk is dat het best simpel te maken is! Dus laten we snel naar het receptje gaan.
Ingrediënten
Voor de bodem
- 100 gram plantaardige boter
- 50 gram kristalsuiker
- 25 gram poedersuiker
- 175 gram bloem
- 1 el koud water
- snufje zout
- scheutje vanille
- gesmolten abrikozenjam om het gebakje mee te bestrijken als het uit de oven komt
- Dit ingrediënt is optioneel maar geeft een mooie glans aan het gebakje
Voor de vulling
- 30 gram custard poeder
- 500 ml plantaardige melk
- 30 gram suiker
- 1 zakje vanille suiker
En toppings naar keuze!
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mixer en mix tot je kruimeldeeg krijgt. Nu kun je het met je handen tot een mooi deeg kneden. Leg dit deeg in de koelkast voor een half uur.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol vervolgens het deeg uit en verdeel het over je taartvormpjes. Het is handig om het uit te rollen tussen twee vellen bakpapier. Dan blijft het niet zo plakken en kun je gemakkelijk mooie dunne plakken maken. Prik met een vork een paar gaatjes op de bodem van de taartvorm zodat deze geen gekke vormen gaat aannemen tijdens het bakken 😉 Bak het voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Bereid, terwijl de taartjes in de oven staan, de custard poeder. Meng de suiker en custard in een kommetje. Voeg hier een scheutje (plantaardige) melk aan toe en roer goed door. Verwarm de rest van de (plantaardige) melk in een pannetje op het vuur.
Voeg het custard mengseltje al roerend toe aan de verwarmde melk. Blijf voor een paar minuten goed roeren en laat het daarna even staan.
Haal de taartvormpjes uit de oven en laat ze even afkoelen. Bestrijk de taartjes met de gesmolten abrikozenjam. Je kunt deze jam ‘smelten’ door het even in de magnetron of een pannetje op te warmen. Als de custard-vulling niet te dik en niet te dun is (als het langzaam van een lepel afdruipt), kun je het in het vormpje gieten. Zet de taartvormpjes in de koelkast voor ongeveer twee uur tot het helemaal mooi hard is.
Nu kun je de taartjes gaan versieren en genieten maar!