Deze overheerlijke brownie zit vol verassingen! Namelijk… Spinazie en wortel! Een heerlijke brownie met dus ook nog eens groentes erin verwerkt. En neem van mij aan, je kunt je smaakpupillen niet geloven 😉 Iedereen die deze brownie wel eens heeft geproefd kon ten eerste niet geloven dat er geen boter, melk en ei in zat en kon al helemaal niet geloven dat er groentes in verwerkt zitten.
Ingrediënten
- 50 gram spinazie
- 75 gram wortel
- 180 ml amandelmelk
- 175 gram (ruwe) rietsuiker
- 2 el kokosolie
- 170 gram (volkoren) tarwemeel
- 45 gram cacao
- 3 tl bakpoeder
- Snufje zout
- Snufje kaneel
- 1 tl vanille extract
- Eventueel zuivelvrije chocolade chips (gewoon een stuk chocola fijnhakken is ook prima!)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Wanneer je bevroren spinazie gebruikt, verwarm deze dan eerst in een pannetje.
- Pureer de wortel met spinazie en de melk In een blender/keukenmachine.
- Voeg dit goedje met de andere natte ingrediënten en de suiker toe in een kom. Klop dit goed door.
- Voeg hier de droge ingrediënten aantoe en meng door.
- Als laatst kun je de stukjes chocola er doorheen scheppen
- Doe het beslag in een vorm en bak in de oven voor 40 minuten.